onsdag 6 maj 2015

KARDEMUMMSSKORPOR


♥ ♥ ♥


KARDEMUMMSSKORPOR
Orginalreceptet hittar ni HÄR

Ingredienser

1 tsk  kardemummakärnor
100 g  mjukt smör
1 dl  strösocker
0,5 dl  råsocker
1 st  vaniljstång
2 st  ekologiska ägg
1 dl  sötmandel
1 st  bittermandel
5 dl  vetemjöl
1,5 tsk  bakpulver

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Växlade mellan varmluft och "vanlig"
Stöt kardemumman i en mortel.
Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Växlade mellan varmluft och "vanlig"
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.
Tog längre tid för mina att bli helt torra. 
Känner med fingret i mitten av skorpan så att dom är helt torra.
Stängde av värmen och lät dom stå kvar på eftervärmen med varmluft.


♥ ♥ ♥







1 kommentar:

  1. mums, tack for att dela med. ska forsoka gore dem en dag :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...